Verhuizen of…toch niet….

huis

Ons record voor het wonen in een huis bedroeg tot nu toe 9 jaar……

Hier wonen we nu alweer ruim 10 jaar en het kriebelt weer….zullen we blijven wonen..of zijn we weer toe aan een nieuwe uitdaging?

Eerlijk gezegd hinken we al een tijdje op deze twee gedachten, herken je dat? Hoe komt dat dan toch zo…Tja.. We wonen met ongelooflijk veel plezier in deze woning. Het is een heerlijk huis met meer dan voldoende ruimte in en rond het huis. Zeker nu onze dochter niet meer thuis woont, maar gezellig samen met haar vriend in haar eigen huis. Alleen in het weekend logeert ze af en toe nog hier, als Rik moet werken en voetballen hier in Zeeland. Maar dat wordt ook steeds minder, dus….zijn we nog met zijn tweeën.

Voor het  plekje willen we echt niet weg…we wonen heerlijk vrij, slechts 1 x buren aan onze rechterzijde, waar we het goed mee kunnen vinden. Aan de andere kant en aan de achterzijde geen buren, maar vooral achter mooi uitzicht op de polder en de meest mooie zonsondergangen…Dit zullen we niet snel meer vinden. En dat is dan ook een hele goede reden om toch steeds weer te twijfelen..

Maar aan de andere kant, wij zijn toch mensen die na een bepaalde tijd weer toe zijn aan wat nieuws. En dit is nu eenmaal een goede tijd om dat te overwegen. De markt trekt langzaam weer wat aan, er komt weer behoorlijk wat nieuw aanbod op de markt èn….de lage rente is een enorm goede reden om nu die stap te nemen, eerlijk is eerlijk!

Nu al 10 jaar genieten we van de grote tuin, zo’n 1300 m² met vijvers, terrassen en lekker veel ruimte om je te ontspannen…in onze hangmatten bijvoorbeeld. En ruimte voor onze heerlijk energieke jonge herder om rond te daveren en achter zijn bal aan te vliegen..Bovendien loop je met hem zo de polder in, richting het Veerse Meer..beter kan het gewoon eigenlijk niet.

En dan mijn eigen stekje, achterin de tuin…mijn kantoor. Een heerlijke plek waar ik veel tijd doorbreng en waar ik met plezier vele woningen van anderen bekijk en promoot.

En dan het huis met zijn fantastische serre met automatisch openend dak, waar we nu onze woonkamer gevormd hebben. Zomer en winter zicht op de tuin, ‘s-zomers met schuifpuien en dak open…of je buiten zit, heerlijk gewoon. En dan onze slaapkamer en badkamer ook lekker beneden..Kayleigh heeft/had haar eigen bovenverdieping, dat was genieten.

Maar toch….het kan nu allemaal kleiner. We zijn toe aan wat meer vrije tijd…de weekeinden zijn kort en we hebben altijd met heel veel plezier in de tuin gewerkt, maar we willen nu we vaak met zijn tweeën zijn ook wat vaker zomaar eens weg kunnen, zonder dat we denken…we moeten nog…herkenbaar?

Dus, we denken er over na….ja…waarschijnlijk wordt het wel verhuizen. Maar eerst binnenkort vakantie en dan eens alles goed op een rijtje zetten. Praten met de hypotheekadviseur…taxatie laten maken…nog wat dingetjes in huis en tuin aanpakken…en dan…

Ik houd jullie op de hoogte..