Woning

Woning: tips over het inrichten van alle mogelijke leefruimtes in de woning, zoals woonkamer, badkamer, serre, slaapkamer, zolder, garage, etc.

Trends in keukens

keukens

Geschreven door gastschrijfster  en eigenaresse van BMK Interieurs – Monique Kochanowski

Wat is er nu leuker dan een nieuw huis kopen en dan ook nog een nieuwe inrichting.

Een heel belangrijk deel onze tijd brengen wij door in de keuken om te ontbijten, lunchen, eten koken, taarten bakken, gezellig koffie drinken, huiswerk maken enz. De keuken wordt steeds meer het middelpunt van het huis.

Belangrijk is dat de keuken niet alleen functioneel maar ook mooi is, tegenwoordig is dat geen enkel probleem.

Op het gebied van keukens is zoveel moois op de markt.

In september worden in Duitsland de nieuwe modellen, nieuwe kleuren en nieuwste snufjes gepresenteerd tijdens de huisshows voor het komende jaar.

Een van de opvallende trends in de keukens voor 2016 is dat er lichte pastel tinten worden toegepast, veel wit tinten en licht hout, dit geeft een Scandinavische uitstraling.

Deze kleuren zijn in verschillende modellen mogelijk, zoals traditioneel met greepjes of greeploos, met gladde deuren of geprofileerde deuren, in kunststof of in lak. Voor iedere smaak is er een keuken te vinden.

Strakke horizontale belijning in fronten, grepen en apparatuur, zorgen voor een rustig beeld van de keuken.

Nog steeds worden veel kookeilanden toegepast, uiteraard moet de ruimte hiervoor wel groot genoeg zijn. Doorloopruimtes van minimaal 95 cm zijn prima, iets meer zou nog beter zijn.

Voor een goed advies en een keuken ontwerp op maat kunt u bij ons terecht.
Voor meer info kijk op onze website: www.bmk-interieurs.nl

Tien belangrijke vragen bij het inrichten van je woonkamer

Woonkamer

Tien belangrijke vragen bij het inrichten van je woonkamer.

De woonkamer is dé ruimte voor het gezin. Hier kom je bij elkaar om te genieten van elkaars aanwezigheid, hier kun je jezelf zijn en lekker ontspannen na een drukke dag. Dit is de ruimte waar je je vrienden ontvangt, waar je met je gezin de feestdagen viert, waar je lekker onderuit kunt om van televisie of muziek te genieten. Kortom, dit is de plek waar je je thuis wilt voelen.

Hoe zorg je ervoor, dat deze kamer zo is ingericht dat iedereen zich daar lekker voelt? Beantwoord eerst deze vragen, voor je de kamer gaat veranderen c.q. (her)inrichten:

1. Hoe ga je deze ruimte gebruiken? Wordt het een wat formele kamer, of is het een plaats waar de kinderen lekker kunnen spelen?

2. Hoe wil je dat de kamer op jezelf en anderen over komt? Wil je dat het aanvoelt als een lekker alledaagse ontmoetingsplaats of eerder als een elegante bibliotheek?

3. Hoeveel mensen wil je dat er kunnen zitten, dus hoe groot moet de bank zijn en hoeveel stoelen wil je er eventueel bij? En waar moet de bank staan om van het mooiste uitzicht te kunnen genieten?

4. Is het mogelijk om al je elektronische apparatuur op de juiste plaatsen te kunnen plaatsen? Denk hierbij aan computers, radio, televisie, etc.

5. Wil je dat het mogelijk is om te werken in de woonkamer? Wordt er veel huiswerk gemaakt?

6. Wil je hier grote feesten kunnen houden? Of is het een plekje om een kleine, maar gezellige borrel te kunnen houden?

7. Ben je een liefhebber van een robuuste salontafel? Of gaat je voorkeur uit naar een makkelijke hocker? Mogen de voeten op tafel, of ben je daar juist iets te netjes voor? Moet je dit meubel makkelijk kunnen verplaatsen?

8. Zitten de lichtpunten op de juiste locaties? Wil je lekker veel (staande) lampen, houd je meer van inbouwverlichting of zie je jezelf al onder een mooie kroonluchter?

9. Is je smaak klassiek of juist modern? Wil je met de bank misschien juist een tegenstelling laten zien: een traditioneel meubelstuk in een moderne kamer of vice versa?

10. Is de televisie een geliefd item en wil je deze een centrale plaats geven? Of gaat de televisie slechts af en toe aan en is een centrale plaats juist niet belangrijk?

Je ziet het, er is veel om over na te denken, dus ga er eens voor zitten. Maak desnoods een moodbord met foto’s en plaatjes van dingen die je mooi vindt en kijk hoe je het kunt combineren. Natuurlijk zijn er ook heel veel leuke sites, waar je ideeën op kunt doen.

Een voorbeeld van een site, waar je leuke ideeën op kunt doen is BMK Interieurs.

 

Volg je gevoel, maar met gezond verstand

kamer

Volg je gevoel, maar wel met het gebruik van gezond verstand.

Bij alles wat je in je leven doet, is het heel belangrijk om te herkennen welk gevoel je erbij hebt. Intuïtie is een ander woord daarvoor. De één herkent dat beter dan de ander, bij de één is het dan ook beter ontwikkeld dan de ander. Bovendien moet je ook durven vertrouwen op je eigen gevoel.

Wanneer ik huizenkijkers verwelkom bij de woning die ze willen bezichtigen, heb ik ervoor gezorgd, dat ze ruim de tijd krijgen om de woning te leren kennen. Er is verder niemand thuis en zelfs de huisdieren (honden, katten dan toch op zijn minst) zijn als het even kan een uurtje bij buren of familie. Geen afleiding, geen gevoel dat er inbreuk gemaakt wordt op andermans privacy en zeker geen gevoel dat er haast geboden is bij het bezichtigen van het huis.

Kijkers lopen heerlijk op hun gemak door het huis, volgen hun eigen pad- bijna of ze al thuis zijn. Het is zo ontzettend belangrijk dat je de kans krijgt om de sfeer in het huis te ‘voelen’…. is dit het huis waar je graag thuis wilt komen?

Ook hier komen eigen ervaringen naar voren. Zelf heb ik heel wat huizen bekeken (samen met mijn man uiteraard). Herken je het feit, dat je van een bepaalde woning heel zeker weet: ‘dat is het helemaal, deze woning gaat het worden!’…… tot je de woning binnen komt? Geen idee waarom – maar je gevoel klopt niet. Het voelt niet als ‘thuis’… je kunt het niet echt omschrijven als je partner of de makelaar vraagt: ‘maar waarom vind je dit huis niet leuk?’ Je weet het niet, maar het is het gewoon niet? Wij hebben dat diverse keren meegemaakt.

Maar andersom ook. Het huis waar we momenteel wonen bijvoorbeeld. Dat stond al ruim een jaar te koop, in de straat waar mijn moeder sinds een paar maanden woonde. Al die maanden zijn we er langs gereden en steeds moesten we even kijken. Maar het leek aan de kleine kant en gek genoeg zat er voor het oog een lange smalle serre aan de zijkant van het huis – dat vonden we toch gek! En dan die prijs! Nee, dat vonden we toch echt belachelijk. Maar op de één of andere manier bleef het maar trekken. Dus op een avond hebben we de woning opgezocht op internet. De foto’s intrigeerden ons wel wat, met name de keuken vond ik wel echt mooi. We besloten een afspraak te maken, in de verwachting dat het echt niets zou zijn. Maar dan konden we het afsluiten!

Zodra de makelaar de voordeur open deed en wij de eerste stappen in de gang van de woning zetten, wisten we: dit wordt ons huis! Géén idee waarom, we zagen alleen nog maar de gang! En zo bijzonder is die nu ook weer niet – maar het was een gevoel…. Hoe verder we in de woning kwamen, hoe meer het bevestigd werd. Alsof de woning voor ons gebouwd was. En de serre aan de zijkant…. was slechts een soort gang naar de echte serre achter de woning. Dat was vanaf de weg niet te zien. De druppel was de tuin – echt alles wat we leuk vonden, was terug te vinden in deze tuin: vijvers, volière, grasvelden, besloten plekjes, terrassen, fruitbomen – geen weg meer terug dus. Het gevoel was overduidelijk, we zijn er op gevallen.

En dat gevoel kun je niet negeren. Als dat zo overduidelijk aanwezig is, is de volgende stap het inschakelen van gezond verstand. Want laten we wel wezen, het moet natuurlijk wel te verwezenlijken zijn op een verstandige manier, waarbij je ook gewoon kunt blijven leven. Op dat moment wordt het belangrijk om even een aantal stappen terug te doen. Je gaat naar huis en gaat er eens even goed voor zitten. Zet alles op een rijtje: financiën, maandelijkse lasten, wat als…., hoeveel moet er nog aan gebeuren en past dat binnen het budget, wil je de eventuele energie en tijd stoppen in een mogelijke verbouwing – levert dat een woongenot op voor de komende jaren, waar je gelukkig van wordt? Daar moet je echt even de tijd voor nemen en vervolgens een tweede keer komen kijken.

Zo gezegd zo gedaan. We zijn een tweede keer gaan kijken en hebben ook een deskundige meegenomen, om te bekijken wat de beoogde verbouwing aan kosten met zich mee ging brengen. Ook was het belangrijk om deze keer te kijken of het gevoel nog steeds zo goed was. Een tweede keer kijk je altijd anders naar een woning, dan de eerste keer. De eerste keer kijk je met je hart, de tweede keer met je verstand. Dan zie je dus ook hele andere dingen. Daarom is het heel belangrijk om die tweede keer te komen kijken.

Wij wonen er nu al jaren met veel plezier. Is de woning af? Nee…… er moet nog steeds het e.e.a. aan gebeuren. Maar vinden wij dat erg? Nee – dat hebben we van te voren ingecalculeerd en het was het ons waard. We hebben geluisterd naar ons gevoel en het beoordeeld met ons verstand. En we hebben géén spijt en genieten al jaren van ons eigen heerlijke plekje op deze mooie aardbol.

Aan het eind van iedere bezichtiging, vraag ik aan ‘mijn’ kijkers: “wat is jullie gevoel? Zonder dat ik daar enige conclusie aan verbind – heb je het idee dat je je hier thuis zou kunnen voelen? Als het gevoel niet goed is, dan moet je het niet doen. Twijfel je, kom dan volgende week nog een keer kijken. Voelt het goed? Kom dan volgende week nog een keer kijken.”

Vertrouw op jezelf en laat je op het gebied van praktische zaken (hypotheek, verbouwingen, etc.) adviseren door mensen die daar ervaring in en verstand van hebben en jullie vakkundig kunnen bijstaan in het nemen van de juiste beslissingen, waar je jarenlang plezier van gaat hebben.

Als je mening wordt gevraagd

twijfel

Als je mening wordt gevraagd over het kopen van een woning , denk eerst goed na en antwoord dan weloverwogen.

Blije, hoopvolle gezichten, stralend van verwachting….verstillend in groeiende teleurstelling en onbegrip. Dit zie ik als makelaar vrij regelmatig gebeuren. En het doet me altijd wat.

Niets is leuker dan mensen, die tijdens een eerste bezichtiging volledig voor een woning vallen en vol enthousiasme, bijna stuiterend van blijdschap over mogelijkheden door het huis lopen. Al inrichtend, verbouwend, en zichzelf als eigenaren voelend rondlopend…..

Heerlijk voor mij als makelaar. Niet alleen omdat er een potentiële verkoop aan zit te  komen, maar het overduidelijke plezier en geluk is hartverwarmend.

Een tweede bezichtiging volgt, met mensen die hen na staan, om hun enthousiasme en hoop mee te delen. Denk aan een jong stel, dat hun ouders mee neemt, of een ouder koppel dat hun misschien wel laatste mogelijke koopwoning aan hun kinderen wil laten zien.

En dan gebeurt het, meningen worden gedeeld. Vaak gaat dat goed en zien degenen die uitgenodigd zijn wat de potentiële kopers zo geraakt heeft in de woning. Maar soms….

Soms komen eigen voorkeuren, wensen en woonervaringen boven drijven en worden deze belangrijker dan datgene waar hun kinderen of ouders voor gevallen zijn. En dan komt het commentaar: de keuken is niet mooi, de kamer is te klein, het plafond is te laag, de vloeren zijn lelijk, er moet veel te veel aan gebeuren, etc., etc. Je ziet het plezier vervagen en vervangen worden door teleurstelling en als makelaar weet je dan al genoeg….dit ga je niet winnen.

En dan gaat het niet om een verkoop die niet doorgaat. Natuurlijk vind je dat als makelaar niet leuk. Maar wat ik nog veel erger vind, is dat kijkers dan besluiten niet door te gaan met de woning, gebaseerd op meningen van anderen – mensen waarvan ze de mening belangrijk vinden – maar de woning voorlopig niet uit hun hoofd kunnen zetten, omdat ze er zelf verliefd op zijn. En hoe lang zullen ze spijt hebben van deze beslissing?

DUS WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN, ALS JE MEEGEVRAAGD WORDT OM JE MENING TE GEVEN OVER EEN MOGELIJK NIEUWE WONING:

– weet wat belangrijk is voor diegenen die je uitgenodigd hebben
– ken hun voorkeuren, smaak
– laat eigen smaak niet prevaleren
– houd rekening met het budget van de mogelijke kopers
– loop niet vooruit op zaken, die nu nog niet spelen (‘niet geschikt voor rolstoel’ wanneer kijkers kerngezond en nog geen 70 zijn)
– ga niet uit van je eigen situatie, maar bekijk de zaken vanuit het oogpunt van degenen die je meegevraagd hebben (zelf woon je in een vrijstaand huis, maar besef dat starters nog gaan groeien in hun woonsituaties)
– degenen die je meegevraagd hebben zijn degenen die er moeten (willen) wonen, niet jij!

Dit betekent niet dat je altijd tegen wil en dank moet zeggen, dat het een fantastische woning is, die ze zeker moeten kopen. Nee, als er echt iets is, waarvan je denkt dat ze dat niet gezien hebben of er niet goed over nagedacht hebben, wees daar dan eerlijk in. Maar houdt bovenstaande punten in je achterhoofd.

Ik zie jammer genoeg te vaak, dat het plezier dat kijkers beleven aan het kopen van een woning, volledig wordt weggenomen om de verkeerde redenen. En ik vind dat zo sneu! Het kopen van een woning, zeker van een eerste woning (of wellicht een laatste woning) moet een belevenis zijn, waar je met veel plezier en trots aan terug blijft denken. Een beslissing waar je geen spijt van hebt en die om de juiste redenen gemaakt is.

Dat maakt mijn werk ook zo leuk, het zien en behouden van plezier en geluk. Hoe bevoorrecht ben je om dat steeds weer mee te maken!

 

Lekkers uit eigen tuin

eieren

Lekkers uit eigen tuin

Heb je net als ik gezellig een paar kippen in je tuin rondscharrelen? Dan heb je regelmatig, met een beetje geluk, een heerlijk vers eitje om te rapen. En uiteraard.. hoe meer kippen, hoe meer eieren. Soms weet je niet altijd precies wat je met zoveel eieren aan moet en als je ze niet wilt verkopen, dan heb ik hier een uitstekende oplossing om ze wat langer te kunnen bewaren.

INGEMAAKTE EIEREN

Ingrediënten (voor een pot van 1 liter)

– 12 hardgekookte en gepelde eieren
– 400 ml ciderazijn
– 100 ml water
– 1tl zout
– 1tl zwarte peperkorrels
– 1 gedroogd laurierblad
– 1 tl gemalen piment

Bereidingswijze

Leg de afgekoelde eieren in een brandschone glazen weckpot van 1 liter. Doe de overige ingrediënten in een pan, roer ze door en breng het mengsel aan de kook.

Zet het vuur wat lager en laat het mengsel een kwartiertje inkoken. Laat het vervolgens wat afkoelen tot het op kamertemperatuur is. Giet het daarna over de eieren en sluit de pot af. Zet de pot op een koele donkere plek, bijvoorbeeld in de koelkast.

Na een week zijn de eieren klaar om te eten. Ze blijven in ieder geval drie weken goed en waarschijnlijk nog veel langer. De smaak zal wel steeds sterker worden.

TIP
Vervang het water eens door bietensap. De eieren krijgen dan een mooie zachtroze kleur.

Bron: Landleven, magazine voor buiten wonen en buiten leven

 

 

 

 

 

 

De Keuken – Je Favoriete Plek In Je Huis?

Keuken 2

Keuken in de woning Gardenierhof 17 te Wolphaartsdijk

De Keuken – Je Favoriete Plek In Je Huis?

Is de keuken de plek in je huis, waar je het liefst je tijd doorbrengt? Ben je een echt kok, geniet je van het bereiden van heerlijke maaltijden en gezellig samen koken? En wil je deze ruimte eens aanpassen, veranderen, zodat het nog beter bij je past?

Dan zijn de volgende vragen belangrijk om aan jezelf te stellen:

♦ Hoe wordt de keuken het meest gebruikt – is het alleen een ruimte om te koken, of komt je gezin er gezellig bij elkaar?

♦ Wat wil je veranderen – wil je moderniseren of renoveren? Zijn je doelen realistisch qua tijd en budget?

♦ Ben je een kok in hart en nieren – heb je professionele apparatuur nodig, wil je een marmeren aanrecht als goede ondergrond, heb je een extra grote diepvries nodig?

♦ Ben je netjes of misschien juist wat rommelig van aard – geef je de voorkeur aan gesloten of open bergruimte?

♦ Heb je veel ruimte nodig tijdens het koken – is je aanrecht groot genoeg? Heb je ruimte om je kleine apparatuur weg te bergen?

♦ Kook je alleen voor je eigen gezin of heb je regelmatig gasten – heb je extra ruimte nodig voor het opbergen van glaswerk en servies?

♦ Heb je genoeg licht om bij te koken – of prettig, sfeervol licht om bij te dineren?

♦ Geef je de voorkeur aan een mooie eettafel met stoelen – of zit je liever gezellig, informeel aan een kookeiland?

♦ Zijn je kastjes ingericht op maxiamaal opberggemak – of kun je met een paar ladeverdelers nog meer spulletjes kwijt?

Als je deze vragen voor jezelf beantwoord hebt, kun je de eerste plannen voor het aanpassen van je keuken gaan maken.
Veel plezier en blijf deze berichten volgen! Binnenkort meer informatie over keukens.

Huis kan verkocht worden zonder energielabel

Huis kan verkocht worden zonder energielabel

DEN HAAG – Een huis kan voorlopig nog gewoon verkocht worden zonder energielabel. Als beide partijen het daarmee eens zijn, gaat de transactie gewoon door.

De Tweede Kamer stemde dinsdag een wetsvoorstel weg dat zo’n label verplicht stelde en de transactie zonder label zelfs onmogelijk wilde maken.

De situatie blijft dus nog zoals die is. Nederland voldoet daarmee echter niet aan de Europese richtlijnen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken ziet de reactie vanuit Brussel dan ook met zorg tegemoet, aldus het departement.

Minister Stef Blok van Wonen gaat praten met de Europese Commissie over de situatie die nu is ontstaan.

Dit betekent dus, dat wanneer koper ermee instemt, dat er geen energielabel aanwezig is, de notaris het huis ondanks de Europese richtlijnen, de woning toch kan laten passeren.

Bron: Nu.NL

Huis van 300 miljoen pond te koop in Londen

AMSTERDAM – In centraal Londen staat een huis met 45 kamers te koop voor 300 miljoen pond (ruim 374 miljoen euro).

Een nieuw record volgens de krant: de woning is ruim twee keer zo duur als het vorige duurste Britse huis in de Engelse stad Reading, een 300-jaar oude landgoed dat voor 140 miljoen te koop staat.

Het Londense appartement met 45 kamers is gelegen aan Hyde Park. De woning behoorde eerder toe aan Rafiq Hariri, de voormalige premier van Libanon die bij een aanslag in Beiroet in 2005 om het leven kwam.

Na de dood van Hariri werd het pand geschonken aan Sultan bin Abdulaziz, de inmiddels overleden Saudische kroonprins met wie Hariri hechte zakelijke banden had.

Bladgoud
Het pand, dat zeven verdiepingen beslaat, bestaat uit vier samengetrokken woningen en heeft een woonoppervlakte ter grootte van een klein voetbalveld. Binnen zijn onder andere een zwembad en meerdere liften aanwezig. In het interieur zit naar verluidt voor miljoenen ponden bladgoud verwerkt. Ook zouden de ramen van de woning uit kogelvrij glas bestaan.

De woning wordt aangeboden aan een select internationaal gezelschap van rijke gegadigden. Volgens Daily Mail is het object bijna 800 keer zo duur als de gemiddelde Londense woning, die 388.000 pond kost (484.000 euro).

Bron: Nu.nl / Daily Mail

Kunst in je huis

Kunst hoeft geen Rembrand te zijn, het is er op elk niveau en een aanwinst voor je huis.

Geliefde stukken als tekeningen van je kind(eren), een familiefoto in een mooie lijst, gravures uit een kunstboek, een gedroogde bloem of varen uit de tuin: vul je huis met mooie dingen, hang ze aan de muur.

Persoonlijke aandenkens als kunst zijn een reflectie van je persoonlijkheid. Het maakt je huis eigen en geeft het een unieke sfeer. Op deze manier wordt het een heerlijke plek om thuis te komen.