World of Drinks Krabbendijke

Standaard advertentie The World of Drinks Krabbendijke

World of Drinks Krabbendijke verzorgt een leuke en interessante wijnproeverij!

Marco Wagenaar, eigenaar van World of Drinks Krabbendijke:
“Via deze weg wil ik mezelf graag aan u voorstellen: mijn naam is Marco Wagenaar en ik ben sinds jaar en dag woonachting in Goes. Voordat ik bij The World of Drinks terecht kwam heb ik gewerkt bij een kleine slijterij in Zierikzee en heb ik mijn Slijters Vakopleiding gehaald bij Slijterij Eigenaar Ko Dek in Kruiningen. Hierbij ontmoette ik Anton Krijnse Locker (eigenaar van The World of Drinks) en sinds die tijd hielden we contact.

Na veel geleerd te hebben in Goes heb ik in 2001 gesolliciteerd bij The World of Drinks Zierikzee, toen nog gevestigd naast de Lidl. Met veel plezier heb ik hier veel gewerkt en geleerd, maar na een aantal jaar werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. In 2009 heb ik – in goed overleg – mijn contract opgezegd en na een zwerftocht tussen verschillende werkgevers kwam ik in 2012 toch weer terug bij The World of Drinks. Dit keer om de eerste franchise vestiging in Krabbendijke te starten die ik zou gaan runnen. Het is een mooie, ruime winkel van 180m2 met veel parkeergelegenheid aan de voor- en achterzijde, ideaal!

Wat mij motiveert is het contact met de klanten, ik laat ze graag proeven en echt beleven hoe iets smaakt. Door onze ruime keuze hebben we voor ieder wat wils! Ikzelf heb niet specifiek een voorkeur voor bier, wijn of gedistilleerd. Ik vind het mooier om een passende drank bij de gelegenheid uit te zoeken. Zo drink ik na een dag werken iets anders dan tijdens een etentje of op een verjaardag. Ik heb dan zeer gevarieerde top 5 samengesteld:”

1. Muscadet Cuvee Homard; een lekkere traditionele, kruidige, droge witte wijn die erg lekker smaakt bij mosselen of als aperitief.

2. Cognac van het huis Montifaud; een mooie, pure, eerlijke cognac van een relatief klein cognachuis. Of je nu een vijf jaar oude VS of een negen jaar oude VSOP drinkt, de smaken zijn mooi en puur met een zachte afdronk.

3. Carn More Malt Whisky van de onafhankelijke bottelaar Morrison & Mackay. Persoonlijk vind ik dit een mooie selectie van de vaten die ze opkopen bij de distilleerderijen in Schotland, waar deze gebotteld worden met hun eigen filosofie. De meeste whisky’s van Morrison & Mackay bevatten een alcoholpercentage van 46%, maar worden niet gekleurd, zodat het precies hetzelfde in de fles terechtkomt als dat het in het vat heeft gezeten.

4. OMER Blond 8%; mooi blond bier uit Bellegem, België. Het is iets pittiger dan de meeste blonde bieren en bevat mooie bitters en een royale smaak.

5. Graham’s The Tawny; deze zeven tot negen jaar op houten vaten gelagerde port is een mooie blend, gemaakt door de master blender van Graham’s. De smaak is mooi zacht en lekker lang, smaakt erg goed bij Franse kazen.

 [huge_it_gallery id=”5″]

Specialismen  van World of Drinks Krabbendijke:
Wijn | Whisky | Slijterij | Proeverij | Wijnadvies | Whiskyadvies

Zie ook:
www.worldofdrinks.com/winkels/krabbendijke/