Hoe anders ga je kijken…

0014 tuin, houthok

Hoe anders ga je kijken naar je huis, je (nu nog) thuis…

Het idee heeft zich genesteld en hoewel het nog niet zeker is dat we inderdaad ons huis gaan verkopen, merk ik dat ik toch al anders naar alles aan het kijken ben. Het zaadje is geplant, het gevoel bij het idee dat we misschien gaan vertrekken van dit plekje, waar we het toch ook zo ontzettend naar ons zin hebben, is dubbel.

Het is nog niet zeker, omdat we eerst nog een paar punten aan het onderzoeken zijn om te zien of het inderdaad de beste keuze is, buitenom het feit dat we toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Maar we vinden onszelf toch regelmatig ‘s-avonds samen terug achter de laptop om te kijken wat er allemaal te koop is en dat is best nog wel veel binnen ons wensenlijstje. Dat maakt dan weer dat dit ‘kijken’ erg leuk is. Wat we zien varieert nog wel veel hoor. Onze gedachten gaan wel het meest uit naar een wat oudere woning, liever geen nieuwbouw of modern, dat trekt ons niet zo. En dan een tuin van tussen de 350 en zo’n 600 m². Liefst wel zo vrij mogelijk, want tja, daarin zijn we nu eenmaal verwent en dat laten we niet graag meer los. Maar als er maar ruimte is voor een flinke koivijver en voor de volière, dan is het al snel goed hoor. Wel fijn om met Doerak (de hond) lekker het buitengebied in te kunnen.

Ook thuis merk ik dat me nu allerlei dingen beginnen op te vallen, waar we al wat aan gewend waren. Je gaat meer kijken vanuit het perspectief van een mogelijke koper, tenminste ik wel. Misschien is dat ook wel beroepsgekte hoor :-). Ik zie ineens hoe leuk de tuin is, hoeveel plekjes we eigenlijk hebben om lekker te zitten, liggen of spelen met de hond. ‘s-Avonds nog even genieten van de mooie vergezichten en zonsondergangen in onze ‘zijtuin’ naast het kantoor, terwijl de visjes bijna de vijver uitkomen voor het voer, een lekker kopje koffie erbij en af en toe even groeten naar een langskomende wandelaar of fietser. Je merkt – de stemming wordt wat melancholiek. Maar dat wil alleen maar zeggen dat we hier genoten hebben en nog steeds genieten!

Verborgen hoekjes met leuke accessoires, bloeiende plantjes, de smekkende koi’s als ze voer gehad hebben en het opspattende water als ze springen, lekker barbecueën met familie en vrienden, er is zoveel ruimte.

En in huis merk ik dat ik een slaapkamer beneden wel heel erg fijn vind. Het is zeker geen ‘must’ in een nieuwe woning, maar hier geniet ik er wel van. Als ik in de keuken sta, vraag ik me af hoe een volgende keuken er uit gaat zien, misschien herken je het wel.

Natuurlijk zien we ook nu steeds meer wat we nog aan willen pakken voor het geval er echt een bord in de tuin komt. En ook dat zal zeker ook wel door mijn vak komen, tenslotte adviseer ik bijna dagelijks mensen wat ze het beste nog kunnen doen voor ik foto’s kom maken. En tja, ook bij ons zal er hier en daar geschilderd moeten worden en opgeruimd, dát ook :-).

Je ziet, het houdt ons lekker bezig. Maar straks eerst even op vakantie en dan….