Altijd lekker in je vel

 

14115512_1216709348368778_2331815739263014573_o

Altijd lekker in je vel, dat is hoe we ons graag allemaal voelen. In mijn vakgebied betekent dat, dat je in een huis woont waar je je thuis voelt, waar je een warm gevoel bij krijgt en waar je je volledig kunt ontspannen. Dus de omgeving waarin je je bevindt speelt een heel belangrijke rol bij het ‘lekker in je vel’ zitten.

Gezondheid

Maar gelukkig zijn met je huis is niet het enige dat bijdraagt aan de wijze waarop je je voelt, was het maar zo gemakkelijk. Een goede gezondheid is denk ik één van de meest waardevolle dingen die je kunt bezitten in je leven. Iets waar we met zijn allen steeds meer naar streven. We worden aan alle kanten geïnformeerd over gezond leven, gezond gewicht, voldoende ontspanning, de juiste voeding en nog veel meer. En in mijn netwerk heb ik een bedrijf dat zich daar op een hele prettige, informatieve en deskundige manier mee bezig houdt. Ik wil jullie daar graag wat meer over vertellen.

 

 

Mooi Figuur

Mooi Figuur coacht je naar een slanker, energieker en gezonder lichaam. Het concept is uniek in Zeeland. Dit door de combinatie van een geweldig aanbod aan speciale therapieën, op maat gemaakte behandelingen en persoonlijke begeleiding.  Samen met Mooi Figuur werk je toe naar je streefgewicht en een energieker, strakker en gezonder lichaam.

 

Advies

Afvallen is niet gemakkelijk en daarom is persoonlijke begeleiding, advies over gezonde voeding in combinatie met een permanente morele ondersteuning heel belangrijk. Met Mooi Figuur sta je er niet alleen voor, samen werk je toe naar het afgesproken doel met een gegarandeerd resultaat!

 

Persoonlijke begeleiding

De persoonlijke begeleiding tijdens de kuur is van groot belang voor het succes van de therapie. Na een uitgebreid gratis intakegesprek, waarin alle gezondheidsaspecten aan de orde komen, wordt samen voor de beste aanpak gekozen. Veel vrouwen en mannen verkiezen een praktijk boven een sportclub of fitnesscentrum omdat er meer privacy, discretie en een ongedwongen sfeer is.

 

Ik vind het heerlijke ontspanning, je komt tot rust na een drukke werkdag. Je geeft een goede begeleiding en heb een warme persoonlijkheid. Nu 5 weken verder boek ik goede resultaten, ben totaal 22cm kwijt!!! – ervaring klant

 

Niet alleen om af te vallen

Mooi Figuur is er niet alleen om af te vallen. Nee, er zijn ongelooflijk veel redenen waarom je naar Mooi Figuur kunt gaan. Denk aan pure ontspanning in de sauna met een lekker gezonde lunch, een goede massage, behandelingen voor mensen die last hebben van reuma, fibromyalgie, stress, maar ook als je graag een jonge gezonde huid wilt houden (en nog veel meer). Mooi figuur is er voor iedereen – jong en oud, mannen en vrouwen!

 

Open Huis

Zaterdag 11 maart is het Open Huis bij Mooi Figuur. Van 11.00 – 13.00 ben je van harte welkom om kennis te komen maken. Loop gerust even binnen of maak een afspraak voor een ander moment als je dat beter uitkomt. Mooi Figuur is gevestigd in Middelburg. Kijk voor meer informatie op de website:

www.mooifiguur.com

12512247_1119757191397328_4851542475425305485_n

 

Mijn ervaring

Mijn ervaring is dat het kennismakingsgesprek prettig en informatief is. Je wordt warm welkom geheten en er wordt heel duidelijk uitgelegd wat de diverse mogelijkheden zijn. De eigenaren van Mooi Figuur en ik zijn samen met meer dan 40 ondernemers lid van BNI, een netwerkorganisatie, waarin we wekelijks over ons bedrijf communiceren. Dit is de reden om bij hen te gaan kijken hoe het er bij hen aan toe gaat. En het heeft een zeer positieve indruk bij mij achtergelaten. Vandaar dat ik jullie dit niet wilde onthouden.

Ga zeker kijken – ik wens je veel plezier en een ‘altijd lekker in je vel’ gevoel!

Andere kijk op schoonmaken

Schoonmaken is nooit een hobby van me geweest, maar sinds vandaag heb ik een andere kijk op schoonmaken. En dat door het lezen van een aantal artikelen in het blad ‘Vrouw’.

bl19-2-3

 

Vroeger

Oh…noem het woord schoon in combinatie met mijn naam als mijn moeder in de buurt is, dan krijg je heel wat te horen. En geloof me, het meest ervan is waar. Als ik er op terug kijk, was ik echt een draak op dat gebied. Als ik het mag geloven ligt dat ook aan het feit dat veel pubers een periode doormaken waarin schoonmaken en opruimen wel het allerlaatste is waar ze aan denken. En ja, ook ik heb als moeder hier wat ervaring in, hoewel ik niet echt mag klagen.

Nu heb ik er eerlijk gezegd ook nooit een punt van gemaakt, omdat ik liever een goede relatie met mijn dochter had, dan dagelijks ruzie over het wel of niet opruimen van spullen. De gevolgen echter waren ook voor haar. Geen kleding in de wasmand, dan pak je vanzelf wel eens mis. Te veel troep op de grond om te kunnen stofzuigen? Dan langdurig níet stofzuigen (en dat is na een poosje toch echt niet prettig in je kamer). Maar veel erger was het niet.

Ík was lastiger volgens mij. Mij maakte het allemaal niet zoveel uit. Als ik een plekje had om te zitten in mijn kamer, dan had ik niet zoveel last van al hetgeen er omheen lag. Ik kon alles vinden wat ik nodig had, dus tja… Maar trok geen kasten open, dat kon gevaarlijk zijn. Vallende kleding tot daar aan toe, maar schoenen en boeken komen toch al wat harder aan. Om maar niet te denken aan de lunchpakketjes die ik wel eens in mijn kast legde om later in de vuilnisbak te gooien. Je raadt het al, dat laatste vergat ik dan en soms kwam het bijna vanzelf uit de kast lopen.

 

bl19-2-1

valt toch mee

 

Tegenwoordig

Maar verstand komt met de jaren en ja dat geldt ook voor mij, tegenwoordig kun je zelfs onaangekondigd bij mij langs komen zonder dat ik in de paniek schiet en snel nog van alles in kastjes moffel op weg naar de voordeur om open te doen. Nee, het ziet er bij ons best prima uit, al zeg ik het zelf. Zelfs mijn moeder is trots op me. Het heeft even geduurd, dit jaar wordt ik vijftig, maar ik heb het nu best aardig voor elkaar. Maar schoonmaken is nog steeds geen hobby van me. Het is echt een ‘moetje’. Tenslotte wil je toch graag goed voor de dag komen, je niet hoeven schamen als er iemand langs komt en daarnaast geeft het ook rust om niet steeds tegen troep te moeten aankijken en denken ‘oh ja, dat moet ik straks toch echt nog even doen’.

Jarenlang heb ik het excuus gebruikt dat ik het zo druk heb. Ja, ik heb een eigen zaak en ik werk heel wat uren in de week. Meer dan toen ik nog in loondienst was. Maar dat mag toch echt geen reden zijn om er een zootje van te maken. Je kunt altijd nog iemand inschakelen om het voor je op te pakken toch? Dat werd dan ook regelmatig tegen me gezegd, ‘dan neem je toch hulp?’. Maar ik ben echt ongelooflijk slecht in delegeren en wil alles in eigen hand houden, dus ook dit. Want ik zou dan weer zo’n type zijn dat ik eerst ga schoonmaken voor de hulp komt, omdat het er anders toch echt niet uitziet. Dat vind ik dan weer zinloos, want dan heb ik het meeste werk al gedaan.

Talent voor schoonmaken heb ik niet, handig ben ik zeker niet en ik zie dan ook regelmatig een stuk gordijn, trui of andere zaken de stofzuiger in verdwijnen die er niet in hadden moeten gaan. Wat een gestuntel en daar wordt ik dan weer niet vrolijk van.

bl19-2-2

help..gordijn

Huisdieren

Daarnaast leven ook de huisdieren volop mee. De hond vindt het een sport om er met de zuigmond vandoor te gaan en laat niet zomaar los als ik daar tegenstand in lever. De papegaai heeft ook ontdekt dat hij de stofzuiger ontzettend leuk vindt en wordt er ongelooflijk druk van. Lawaai maakt lawaai, dus zodra hij de stofzuiger hoort gaan zijn decibellen ook flink omhoog. Grote brullen terwijl hij ondersteboven in zijn kooi hangt of overactief aan het schommelen is. Chaos dus.

 

Schoonmaken is een sport

Sinds vandaag kijk ik anders tegen het schoonmaken aan. Ik had even een momentje voor mijzelf en had mij verdiept in het blad ‘Vrouw’. Daarin ging het dit weekend over schoonmaken, dat was dan ook de trigger voor deze blog. Het artikel ‘Poets je slank’ trok mijn aandacht en ik heb het met veel plezier gelezen. Uit onderzoek blijkt dat je met het doen van je huishouden net zoveel calorieën kunt verbranden als met sporten. Kijk, dat wordt interessant.

poets je slank

poets je slank

Sporten is namelijk ook geen hobby van me, maar ik heb het wel weer opgepakt omdat nu eenmaal die kilo’s er toch af moeten van mijzelf! Het doel is 2 x per week naar de sportschool en vanaf het moment dat het wielerseizoen van manlief begint 3 x per week. Dan gaat hij namelijk op zondagmorgen ook fietsen en dat zou voor mij een prima gelegenheid zijn om voor de derde keer in de week naar de sportschool te gaan. Maar wanneer moet ik dan mijn huishouden doen? In de rest van het weekend? Maar dan blijft er nauwelijks tijd over om te ontspannen en leuke dingen te doen…ik zag het alweer aankomen. Eén van de twee moest het onderspit delven en ik voelde me alweer schuldig.

Maar nu niet meer! Ik ben eruit! Zondagmorgen wordt huishoud- en dus sportmorgen. Fantastisch toch? Twee vliegen in één klap. Een schoon huis èn calorieën verbrand alsof ik naar de sportschool ben geweest. Kijk, dan krijg je een heel ander gevoel als je aan het stofzuigen bent. Nog even en dan ga ik het zelfs leuk vinden.

bl19-2-6

na gedane arbeid

TIP VAN DE DAG – HUISDIEREN

Heel veel mensen hebben huisdieren, zijn dol op ze en genieten van hun aanwezigheid in hun huis. Het geeft leven om je heen, warmte en liefde, maar ook geurtjes, stof, haren, zand, en schades door het gedrag van de dieren. En wat betekent dat wanneer je je huis gaat verkopen?

girl-1561943_1920

 

Katten

Je hebt een paar heel leuke lieve katten, waar je dol op bent. Je zou ze dan ook zeker niet willen missen. Je hebt de gebruikelijke krabpalen staan, waar ze graag gebruik van maken, maar ach..ook slaan ze hun nageltjes hier en daar in andere zaken, zoals behang, trapbekleding, deurposten, enz. Het valt je zelf niet meer op, maar vergeet niet dat je zelf went aan je huis en hoe het er uit ziet. Dan zie je dat soort dingen vaak ook niet meer.

cat-968203_1920

Verkopen

Maar als je gaat verkopen, zijn dat wel dingen die je aan moet pakken. Mensen hebben namelijk de neiging om dingen ‘groter’ te maken dan ze zijn en voor je het weet staan ze na de bezichtiging voor je huis met het idee dat er ‘ontzettend veel aan de woning moet gebeuren’ terwijl het meestal om kleine dingen gaat. Maar die kleine dingen bepalen wel een eerste indruk die zwaar blijft hangen.

Advies

Mijn advies is dan ook als je huisdieren hebt:
Laat iemand die geen deel uitmaakt van je gezin en dus niet dagelijks aanwezig is met je meelopen door het huis. Vraag of het te ruiken is dat je huisdieren hebt. Katten en honden kunnen een geur veroorzaken die je zelf niet meer opmerkt, maar die voor vreemden heel aanwezig kan zijn. Laat ze ook meekijken naar ‘schades’ zoals ik ze net heb opgenoemd en zorg ervoor dat die schades herstelt worden, voordat je je woning in de verkoop zet. Dat zal de verkoopbaarheid van je woning een stuk verbeteren.

essential-oils-1433694_1920

Kleine dingen, grote drempels

Wat voor jou kleine dingen zijn, kunnen voor verkopers grote drempels zijn. Ga nooit uit van wat jij er zelf van vindt. Ga eens in de schoenen van potentiële kopers staan, want die zijn belangrijk voor jou als verkoper. Hoe gaan zij de woning ervaren, lopen ze er met plezier en enthousiasme doorheen, of hebben ze hun bedenkingen? Je hebt niet alles in de hand, maar je kunt er wel veel aan doen en het is je eigen belang.

people-943189_1920

 

Laatste tip

Een laatste belangrijke tip. Als je huisdieren hebt zoals katten of honden, zorg dan dat zij niet thuis zijn of tenminste niet los rond lopen als er kijkers komen. Er zijn namelijk ook mensen die niet van huisdieren houden of er zelfs bang voor zijn. En in zo’n geval kan dat ervoor zorgen dat de focus van deze mensen niet op het bekijken van je huis ligt, maar op het ontwijken van je huisdieren. En dat is wel het laatste dat je wilt!

dog-1888980_1920

TIP VAN DE DAG – kapotte apparatuur

Als je besloten hebt om je huis in de verkoop te zetten, is dit één van de eerste dingen die je moet doen vóórdat je foto’s laat maken en het bord in de tuin laat zetten.

home-1682316_1920

 

Eerste indruk

Ken je het gezegde over een eerste indruk? Denk je dat dat klopt? Ervaring leert dat een eerste indruk de meest belangrijke indruk is die men van je woning krijgt. De meest foute gedachte is…daar kijken ze wel doorheen. NEE, daar kijken ze NIET doorheen. En dat moet je ook niet willen. Wil je een bord in de tuin om je huis te koop te zetten of om het te verkopen? Het lijkt zo voor de hand te liggen en misschien lees je dit en denk, ja zeg….dat is toch logisch?! Maar in mijn ervaring is het voor veel mensen helemaal niet zo logisch en daarnaast zijn mensen gewend aan de uitstraling van hun huis.

block-house-348264_1920

Wakker worden

Het moment dat je je huis gaat verkopen is het moment dat je wakker moet worden en je huis moet bekijken via de ogen van een vreemde. Eén van de eerste dingen waar je naar moet kijken is de staat van het schilderwerk. Want valt dat op? Ja natuurlijk! En daarnaast is het belangrijk dat eventuele luiken en rolluiken ook werken, dus open en dicht kunnen. De linten van handmatig bedienbare rolluiken moeten in orde zijn, niet dat de draden er aan hangen en de linten duidelijk aan vervanging toe zijn.

eyes-149670_1280

Apparatuur

De apparatuur in je huis moet werken! Geen kapotte oven, vaatwasser of andere apparatuur. Laat het maken, je verdient het terug! Jij wilt toch ook een woning die in orde is? Waar met liefde voor gezorgd is? Bedenk dat wat jij wilt, ook hetgeen is wat een potentiële koper wil. En handel daarnaar. Het zijn maar een paar voorbeelden, maar ga hier vast eens mee aan de slag.

dining-1809845_1920

 

Wilt u meer weten over hoe ik u kan helpen bij de verkoop van uw woning, klik dan op onderstaande link:
Huis verkopen met hulp van ISM Makelaars

 

Wijziging belangrijke regel hypotheekverstrekking door AFM

Tot nu toe was de datum waarop de offerte voor de hypotheekaanvraag werd getekend leidend bij de bepaling onder welke verstrekkingsregels deze aanvraag zou gelden. De laatste jaren zijn deze regels jaarlijks aangescherpt, zoals dit ook per 1 januari 2017 weer gebeurt.

Strenger

In 2017 worden de regels weer een stuk strenger. Komend jaar kan nog maar tot 101 procent van de marktwaarde van de woning worden geleend, dit jaar is dat nog 102 procent. Dit betekent dat kopers daardoor duizenden euro’s extra aan eigen geld moeten inbrengen. Daarnaast worden ook de inkomenseisen aangepast waardoor de maximale hypotheek lager wordt. In geval van een jaarinkomen van 35.000 euro scheelt dat ruim 5600 euro.

euro-dollar-procent

Wijziging

De wijziging van de AFM houdt in dat niet meer de datum van aanvraag bepalend is, maar de datum waarop de bank definitief akkoord gaat met de aanvraag. Hierbij komt een overgangsregeling waarbij diegenen die voor 1 februari 2017  een definitief akkoord van de bank ontvangen nog gebruik kunnen maken van de verstrekkingsregels van 2016.

grid-1511506_1920

Spannend

Dit maakt het voor veel aanvragers heel spannend, daar een aanvraag gemiddeld een periode van zo’n 4 weken nodig heeft om beoordeeld te worden. Nu, in deze extra drukke periode, is dat zelfs erg krap gesteld. Hierbij is het heel belangrijk dat je als koper nog sneller en efficiënter zorgt voor het aanleveren van de stukken die de hypotheekverstrekker nodig heeft om je aanvraag te beoordelen.

file-157957_1280

Belangrijk voor kopers

Overleg met je hypotheekadviseur wat je moet aanleveren en hoe je dat zo snel mogelijk kunt doen. Houdt rekening met het feit dat de aanvraag niet binnen de nu gestelde periode tot 1 februari 2017 beoordeeld kan worden en bekijk wat de nieuwe verstrekkingsregels voor je beteken. Kun je de woning dan nog steeds kopen? Goed om dit te bekijken vóór de je onderhandelingen over een mogelijke aankoop start.

hands-1063442_1920

Wolphaartsdijk

Er zijn nog steeds mensen die geen idee hebben hoe leuk het is om in Wolphaartsdijk te wonen. Ze zijn niet op de hoogte van de levendigheid en het niveau van voorzieningen in dit dorp. Naast het feit dat je binnen 10 minuten op de markt in Goes kunt staan en met een kwartiertje in de auto Middelburg binnenrijdt, betekent het dat je in Wolphaartsdijk werkelijk alles kunt vinden wat je maar nodig hebt.

 

Wonen in Wolphaartsdijk

Het wonen in Wolphaartsdijk is absoluut aan te raden. Als ‘buitenstaander’ wordt je snel en makkelijk opgenomen in de gemeenschap. Zeker als je regelmatig eens een boodschapje doet bij de plaatselijke ondernemers. Zoals gezegd zijn de voorzieningen van een zodanig niveau dat je voor je dagelijkse benodigdheden het dorp niet hoeft te verlaten. Dat is zeker handig voor mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer, of wat minder makkelijk van huis kunnen.

 

Landelijk maar ook centraal gelegen

Juist omdat Wolphaartsdijk zo centraal gelegen is tussen Goes en Middelburg, met bovendien de uitvalswegen naar Zierikzee, Rotterdam en Antwerpen op korte afstand, is dit dorp ontzettend geschikt voor mensen die in één van de genoemde plaatsen werken, maar liever wat landelijker willen wonen.

Wolphaartsdijk heeft goede verbindingen met omliggende regio’s in Nederland en België. Elk uur rijdt er een intercity van Goes via Rotterdam naar Schiphol en Amsterdam. Ook Antwerpen en Brussel zijn per trein snel te bereiken. De A58 biedt een filevrije autoroute naar Brabant. De Deltaweg (A256/N256) verbindt Goes via de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden direct met Rotterdam en Europoort. De Westerscheldetunnel garandeert een snelle verbinding van midden-Zeeland met Terneuzen en Gent.

 

Recreatiegebied

De nabijheid van het recreatiegebied “Het Veerse Meer”, “De Piet”,  campings, havens, wandel- en fietsroutes geven je nagenoeg dagelijks het gevoel dat je een beetje op vakantie bent. Zoveel mogelijkheden om te ontspannen binnen handbereik, dat is echt genieten.

Na aanleg van de Deltadammen is in 1961 het Veerse Meer ontstaan. Het meer is geliefd bij watersporters en heeft langs de oevers uitgestrekte recreatie- en natuurgebieden. Wolphaartsdijk, het watersportcentrum van Zuid-Beveland, ligt direct aan het Veerse Meer. Naast de vele jachthavens zijn hier twee belangrijke recreatiegebieden, “De Piet” en “Schelphoek”. Vooral de Schelphoek is ideaal voor kinderen. Al wadend zijn de eilandjes Sabbingeplaat en Speelplaat te bereiken. Tussen deze twee recreatiegebieden ligt een groot natuurgebied: de Middelplaten.

Ook als sporter zijn er vele mogelijkheden in en rond het dorp. Denk hierbij aan wielrennen, mountainbiken, hardlopen, wandelen, skeeleren. De vele rustige en mooie landelijke wegen bieden hiertoe volop gelegenheid.

Voorbereiding voor de winterperiode

Huis en tuin hebben richting de winterperiode weer even wat extra aandacht nodig, het is tijd om ze winterklaar te maken. De zomer is voorbij, de dagen worden korter en de weersomstandigheden worden zwaarder en belastender voor het huis waarin je woont. Denk aan de toenemende regen, wind, kou. hagel en sneeuw. Bekijk deze tips die je helpen om preventieve maatregelen te nemen en schade zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat kun je doen om je woning te beschermen?

Je woning heeft je hulp nodig om de winter door te komen zonder teveel te moeten lijden. Het is verstandig om in september/oktober het schilderwerk aan de buitenzijde te inspecteren. Is het nog in goede staat, zijn er plekjes die bijgewerkt moeten worden, zijn de aansluitingen in de kozijnen nog goed of kan er vocht tussen komen? Moet er houtwerk gerepareerd worden, kan dat nog voordat het hele kozijn vervangen moet worden? Sluiten de kitranden nog goed aan, zodat er geen vocht tussen kan komen nu er de komende periode zeker meer regen zal gaan vallen.

Zo zijn er nog meer punten waar je op kunt letten en maatregelen die je kunt nemen. Ga naar woning winterklaar.

Maar kijk bijvoorbeeld ook naar de loodaansluitingen bij dak, schoorsteen, kozijnen, etc. Sluiten deze nog goed aan, zitten er geen scheurtjes in? Dit alles kan namelijk vochtoverlast geven met alle gevolgen van dien. Liggen de pannen op het dak nog goed, zijn ze bestand tegen de herfst- en voorjaarsstormen die zeker gaan komen? Hoe is het met de isolatie van het huis, is dat in orde of moet je daar nu eindelijk eens werk van gaan maken (iets wat je al een tijdje van plan was)? Hoe sluiten ramen en deuren, zijn er tochtstrips of misschien voorzetramen nodig? En zo doe je een rondje rondom je woning, waarbij je kritisch kijkt naar de staat van het huis en het onderhoud. Want je kunt beter voorkomen dan genezen toch?

Wat kun je doen om je tuin voor te bereiden op de komende maanden?

Je tuin heeft de zomer doorstaan, nu is het tijd om er even de schouders onder te zetten en hem klaar te maken voor de komende periode. Zorg ervoor dat je borders onkruidvrij zijn, maai het gras nog even voor de groei eruit is. Snoei bomen en struiken, zodat deze niet of nauwelijks schade oplopen als het gaat stormen. Kijk hierbij ook even of de takken niet te dicht bij je huis groeien, zodat ze er niet tegenaan slaan als het gaat waaien. Oude, kwetsbare bomen moet je ook even checken, want niets is zo onprettig dan geraakt worden door vallende takken bij een flinke wind.

De beslissing

choices

Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste bericht over een mogelijke verkoop van onze woning gepost heb, maar het is zover, we hebben een beslissing genomen!

En die beslissing is…..dat we voorlopig niets beslissen.

Ja, zul je denken, wat is dat nou? Hoezo ‘beslissing genomen’? Dat is toch helemaal geen beslissing? Jazeker wel. Niets doen is ook een beslissing en geloof me, zeker ook geen gemakkelijke hoor. Maar het is heel simpel, na het vergaren van allerlei informatie die we nodig hadden om überhaupt een beslissing te kunnen nemen, blijkt dat we er gewoonweg nog niet aan toe zijn om afscheid te nemen van ons stulpje.

Aan de informatie ligt het zeker niet. De woning is getaxeerd en deze taxatie kwam overeen met wat ikzelf qua waardebepaling had vastgesteld. Dat op zich was al heel erg prettig. Want het bepalen van de waarde van een eigen woning is heel wat lastiger dan dat ik een woning van een prospect ga waarderen. Je eigen woning is nu eenmaal altijd speciaal en natuurlijk heel waardevol. Ja echt, ik loop absoluut in dezelfde valkuilen als iedereen hoor. Maar in dit geval zat ik op dezelfde lijn als de taxateur, dus dat viel zeker niet tegen.

Ook een gesprek gehad met onze financieel adviseur (Conny van der Slikke, H&G Financieel Adviesgroep) en ook dat was volgens de verwachting. Bovendien hebben we ook zeker wel mogelijke kandidaat woningen gezien voor het geval we onze woning binnen redelijke tijd zouden verkopen.

Maar hoezo dan ‘geen beslissing’?

Nou ja weet je, iedereen die hier de laatste tijd over de vloer is gekomen, liet zich ontvallen wat een fijne plek het wel niet is. En wat een mooie stek. En wat een leuke woning. En gek genoeg wisten we dat natuurlijk wel, maar je gaat er toch weer naar kijken door de ogen van die ander. En dan blijkt, als we met elkaar overleggen, dat we liever nog een tijdje genieten van dit stekje. Ja en dan is het maar wat veel werk die tuin, maar omdat we zo hard gewerkt hebben om hem op orde te brengen, hoeven we het nu alleen maar bij te houden en dat blijkt eigenlijk best wel mee te vallen zolang je maar even iedere week je borders onder handen neemt.

Dus we hebben wel degelijk een beslissing genomen. We blijven voorlopig lekker hier, gaan nog de dingen in huis en tuin doen waar we zelf van genieten en altijd al ideeën over gehad hebben. En mocht er een gelegenheid komen dat we de woning kunnen verkopen en staat er dan toevallig iets anders te koop hier in de buurt wat we echt erg leuk vinden, ja dan doen we dat toch? Dan ben ik natuurlijk gewoon in de gelukkige positie, door mijn vak, dat ik mensen tegen kan komen die op zoek zijn naar zoiets als dit. Zo heb ik ook onze vorige woning kunnen verkopen.

We zijn nu volop aan het schuren aan de serre, zodat deze geschilderd kan worden en komend weekend neem ik ook alvast het houtwerk van mijn kantoor onderhanden. Voor binnen heb ik ook leuke ideeën qua schilderwerk, maar dat heeft nu geen haast meer (omdat we het nu niet snel verkoopklaar hoeven te hebben) dus dat kan ik deze winter lekker op mijn gemakje doen.

Voor de tuin hebben we ook leuke plannen. De vijver moet groter worden op termijn, er komt een terras bij met nog een kleine waterpartij en de voortuin gaat op de schop. En ook dat kan lekker op het gemak, dat maakt het zoveel leuker om te doen, vooral omdat het dan voor jezelf is.

We zijn eruit, we blijven lekker aan de Veerweg (tot de volgende keer dat we weer plannen krijgen 🙂 ).

Maar ik blijf jullie op de hoogte houden van alle aanpassingen aan het huis, veel te leuk om te delen.

Alvast maar aan het werk

0014 vijver

Ook al weet je het nog niet helemaal zeker, ga je nu wel of niet verhuizen, het is verstandig om in ieder geval vast aan de slag te gaan met zaken die al veel te lang zijn blijven liggen en die tóch gedaan moeten worden als de kogel door de kerk is en het bord in de tuin gaat.

Tuin. Dat is het eerste waar wíj dan beginnen. Want ik weet niet of je het herkent, maar daar bevindt zich nog wel eens wat verborgen (en achterstallig) onderhoud. Meestal doe je stukjes die het meest in het oog springen, maar als je dan wat verder kijkt, staat er toch wel behoorlijk wat onkruid. Ok, ook dat is groen, maar het hoort er niet! Dus we zijn al dagen in de weer, iedere avond proberen we er een uurtje (of iets langer) aan te besteden en dan zie je het opknappen, met de minuut. En dat is dan wel weer erg leuk. Ineens zie je weer wat je hebt, wat een ruimte, wat een kleur en hoeveel zou je er nog wel niet mee kunnen doen. Maar dat laatste is dan zeer waarschijnlijk voor nieuwe bewoners.

Ook de hond helpt een handje mee. Wij schoffelen en harken en leggen het verzamelde onkruid op een hoop. Doerak duikt er midden in, haalt er uit waar hij wat mee kan en verspreidt dat enthousiast over het gras. Ach ja, zo blijf je lekker bezig. Gelukkig is het weer goed en de temperatuur aangenaam, dus dan is het ook zeker niet vervelend om lekker buiten bezig te zijn.

De eerste stappen zijn gezet! Wat is het volgende?

Hoe anders ga je kijken…

0014 tuin, houthok

Hoe anders ga je kijken naar je huis, je (nu nog) thuis…

Het idee heeft zich genesteld en hoewel het nog niet zeker is dat we inderdaad ons huis gaan verkopen, merk ik dat ik toch al anders naar alles aan het kijken ben. Het zaadje is geplant, het gevoel bij het idee dat we misschien gaan vertrekken van dit plekje, waar we het toch ook zo ontzettend naar ons zin hebben, is dubbel.

Het is nog niet zeker, omdat we eerst nog een paar punten aan het onderzoeken zijn om te zien of het inderdaad de beste keuze is, buitenom het feit dat we toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Maar we vinden onszelf toch regelmatig ‘s-avonds samen terug achter de laptop om te kijken wat er allemaal te koop is en dat is best nog wel veel binnen ons wensenlijstje. Dat maakt dan weer dat dit ‘kijken’ erg leuk is. Wat we zien varieert nog wel veel hoor. Onze gedachten gaan wel het meest uit naar een wat oudere woning, liever geen nieuwbouw of modern, dat trekt ons niet zo. En dan een tuin van tussen de 350 en zo’n 600 m². Liefst wel zo vrij mogelijk, want tja, daarin zijn we nu eenmaal verwent en dat laten we niet graag meer los. Maar als er maar ruimte is voor een flinke koivijver en voor de volière, dan is het al snel goed hoor. Wel fijn om met Doerak (de hond) lekker het buitengebied in te kunnen.

Ook thuis merk ik dat me nu allerlei dingen beginnen op te vallen, waar we al wat aan gewend waren. Je gaat meer kijken vanuit het perspectief van een mogelijke koper, tenminste ik wel. Misschien is dat ook wel beroepsgekte hoor :-). Ik zie ineens hoe leuk de tuin is, hoeveel plekjes we eigenlijk hebben om lekker te zitten, liggen of spelen met de hond. ‘s-Avonds nog even genieten van de mooie vergezichten en zonsondergangen in onze ‘zijtuin’ naast het kantoor, terwijl de visjes bijna de vijver uitkomen voor het voer, een lekker kopje koffie erbij en af en toe even groeten naar een langskomende wandelaar of fietser. Je merkt – de stemming wordt wat melancholiek. Maar dat wil alleen maar zeggen dat we hier genoten hebben en nog steeds genieten!

Verborgen hoekjes met leuke accessoires, bloeiende plantjes, de smekkende koi’s als ze voer gehad hebben en het opspattende water als ze springen, lekker barbecueën met familie en vrienden, er is zoveel ruimte.

En in huis merk ik dat ik een slaapkamer beneden wel heel erg fijn vind. Het is zeker geen ‘must’ in een nieuwe woning, maar hier geniet ik er wel van. Als ik in de keuken sta, vraag ik me af hoe een volgende keuken er uit gaat zien, misschien herken je het wel.

Natuurlijk zien we ook nu steeds meer wat we nog aan willen pakken voor het geval er echt een bord in de tuin komt. En ook dat zal zeker ook wel door mijn vak komen, tenslotte adviseer ik bijna dagelijks mensen wat ze het beste nog kunnen doen voor ik foto’s kom maken. En tja, ook bij ons zal er hier en daar geschilderd moeten worden en opgeruimd, dát ook :-).

Je ziet, het houdt ons lekker bezig. Maar straks eerst even op vakantie en dan….

Verhuizen of…toch niet….

huis

Ons record voor het wonen in een huis bedroeg tot nu toe 9 jaar……

Hier wonen we nu alweer ruim 10 jaar en het kriebelt weer….zullen we blijven wonen..of zijn we weer toe aan een nieuwe uitdaging?

Eerlijk gezegd hinken we al een tijdje op deze twee gedachten, herken je dat? Hoe komt dat dan toch zo…Tja.. We wonen met ongelooflijk veel plezier in deze woning. Het is een heerlijk huis met meer dan voldoende ruimte in en rond het huis. Zeker nu onze dochter niet meer thuis woont, maar gezellig samen met haar vriend in haar eigen huis. Alleen in het weekend logeert ze af en toe nog hier, als Rik moet werken en voetballen hier in Zeeland. Maar dat wordt ook steeds minder, dus….zijn we nog met zijn tweeën.

Voor het  plekje willen we echt niet weg…we wonen heerlijk vrij, slechts 1 x buren aan onze rechterzijde, waar we het goed mee kunnen vinden. Aan de andere kant en aan de achterzijde geen buren, maar vooral achter mooi uitzicht op de polder en de meest mooie zonsondergangen…Dit zullen we niet snel meer vinden. En dat is dan ook een hele goede reden om toch steeds weer te twijfelen..

Maar aan de andere kant, wij zijn toch mensen die na een bepaalde tijd weer toe zijn aan wat nieuws. En dit is nu eenmaal een goede tijd om dat te overwegen. De markt trekt langzaam weer wat aan, er komt weer behoorlijk wat nieuw aanbod op de markt èn….de lage rente is een enorm goede reden om nu die stap te nemen, eerlijk is eerlijk!

Nu al 10 jaar genieten we van de grote tuin, zo’n 1300 m² met vijvers, terrassen en lekker veel ruimte om je te ontspannen…in onze hangmatten bijvoorbeeld. En ruimte voor onze heerlijk energieke jonge herder om rond te daveren en achter zijn bal aan te vliegen..Bovendien loop je met hem zo de polder in, richting het Veerse Meer..beter kan het gewoon eigenlijk niet.

En dan mijn eigen stekje, achterin de tuin…mijn kantoor. Een heerlijke plek waar ik veel tijd doorbreng en waar ik met plezier vele woningen van anderen bekijk en promoot.

En dan het huis met zijn fantastische serre met automatisch openend dak, waar we nu onze woonkamer gevormd hebben. Zomer en winter zicht op de tuin, ‘s-zomers met schuifpuien en dak open…of je buiten zit, heerlijk gewoon. En dan onze slaapkamer en badkamer ook lekker beneden..Kayleigh heeft/had haar eigen bovenverdieping, dat was genieten.

Maar toch….het kan nu allemaal kleiner. We zijn toe aan wat meer vrije tijd…de weekeinden zijn kort en we hebben altijd met heel veel plezier in de tuin gewerkt, maar we willen nu we vaak met zijn tweeën zijn ook wat vaker zomaar eens weg kunnen, zonder dat we denken…we moeten nog…herkenbaar?

Dus, we denken er over na….ja…waarschijnlijk wordt het wel verhuizen. Maar eerst binnenkort vakantie en dan eens alles goed op een rijtje zetten. Praten met de hypotheekadviseur…taxatie laten maken…nog wat dingetjes in huis en tuin aanpakken…en dan…

Ik houd jullie op de hoogte..

 

Ook een makelaar verhuist…misschien…

finger clicks the yes button

Kopen/verkopen van woningen, mensen adviseren op dit gebied, dat is mijn dagelijkse bezigheid. Maar nu overwegen mijn man en ik zelf om te verhuizen…. En daarom heb ik besloten een blog bij te houden over hoe wij als gezin daar mee om gaan. Waar lopen we tegen aan, wat maken we mee, welke beslissingen moeten/willen we nemen…wat houdt het nu allemaal in.

Het doel? Het delen van ervaringen, geven van inzicht in het hele proces, misschien kan ik er iemand mee helpen om zelf beslissingen op dit gebied te nemen en gewoon…misschien vinden jullie het leuk om te zien hoe een makelaar dit nu allemaal beleeft?

Overwerk en even meekijken in een woning, vlog #4

Zieuws, nieuws en ritje naar Kortgene – vlog #3

Activiteiten, sneller internet Noord-Beveland en online kopen

Activiteiten van de makelaar, sneller internet in Noord-Beveland dichtbij en binnenkort mogelijk online kopen van nieuwbouwwoningen. Vlog #2.

Start van de nieuwe vlog en een item uit het nieuws – Vlog #1


Ook ik als makelaar moet met de tijd mee – Vloggen is een hele leuke manier om je mee te nemen in mijn wereldje. Dus vandaag Vlog #1: de start en een item uit het nieuws.

Aldi Supermarkt toch niet in Wissenkerke (Noord-Beveland)

 

Photo credit: JeepersMedia via Foter.com / CC BY

Photo credit: JeepersMedia via Foter.com / CC BY

De Aldi supermarkt vestigt zich niet in Wissenkerke, wat zeer betreurd wordt door Gemeente Noord-Beveland.

De gemeente heeft jaren van tijd en energie in de komst van de supermarkt gestoken. Met name omdat het in de ogen van de gemeente de leefbaarheid van het dorp zou versterken.

Ook ik als makelaar, had deze indruk en zag de Aldi als toegevoegde waarde en als uitbreiding van voorzieningen binnen het dorp. Toch heb ik van cliënten en bezichtigers van woningen in het dorp ook andere geluiden gehoord. Diverse mensen waren de mening toegedaan, dat men zich goed kan redden met de supermarkt die zich al in het dorp bevindt. En als men meer wil, is men zeer bereid om naar Kamperland te rijden, waar zich een grote Albert Heijn bevindt. Ook is er een Spar in Kortgene en een Spar in Colijnsplaat.

Deze drie genoemde supermarkten zijn ondertussen een juridische procedure gestart tegen hun gemeente, omdat zij van mening zijn dat de gemeente onterecht staatssteun heeft verleend aan Aldi en ontwikkelaar Blijvend Goed uit Rotterdam. Welke gevolgen het besluit van Aldi om zich niet in Wissenkerke te vestigen heeft voor deze procedure is aan de supermarkten aldus Wethouder Van der Maas.

Maar wat vindt u als inwoner van Zeeland van deze ontwikkelingen? Zou u de vestiging van een dergelijke supermarkt in een dorp als Wissenkerke als verbetering van de leefbaarheid ervaren?

Graag uw reactie.

bron: PZC en De Bode

Betere verkoopbaarheid van uw woning

inrichting

Bent u bereid om professionals in te zetten op het gebied van interieurstyling en schoonmaak/opruimservice om zodoende de verkoopbaarheid van u woning te kunnen verbeteren?

U woont al jaren naar grote tevredenheid in uw woning, die door u met veel liefde en plezier is ingericht, geheel naar uw wensen en smaak. U zou daar zelf zo snel niet iets aan veranderen, want het is toch heel mooi zo?

Echter, op het moment dat u uw woning te koop zet, is het proces van afscheid nemen al een feit. Uw woning wordt zogezegd publiek ‘bezit’. Het wordt toegankelijk voor potentiële kopers, die wellicht hele andere ideeën en wensen hebben. En momenteel is het zo, dat het voor kijkers heel erg moeilijk is om door dingen heen te kijken, in dit geval om door uw inrichting heen te kijken. En dat kan betekenen dat u kopers verliest die u niet hoeft te verliezen.

Een kleine investering – ja, dat hoeft echt geen kapitalen te kosten – in een professional die u tips kan geven over aanpassingen in inrichting, kleuren en materialen of die u kan helpen bij het herorganiseren van de kamers waar u in de loop van de jaren veel spulletjes heeft verzameld, kan u ontzettend helpen bij het behalen van een veel beter resultaat bij verkoop van uw woning. U kunt er dus geld mee verdienen.

Maar wat zijn úw ideeën hierover? Ik ben daar benieuwd naar omdat ik regelmatig benaderd wordt door ondernemers uit bovengenoemde branches met de vraag of er dus vraag is naar hun services.

 

Aankoop van woning vaak zonder hulp van makelaar

ondertekenen contract

Waarom wel vaak een makelaar inschakelen bij verkoop maar nauwelijks bij aankoop van een woning?
 
Wat zijn jullie eigen ideeën hierover? Een aankoop van een woning die je totaal onbekend is, waar forse bedragen mee gemoeid zijn die bepalend kunnen zijn voor de rest van je (financiële) leven. 
Wat zouden jullie doen? Alles zelf regelen of je laten bijstaan door een deskundige die jullie kan behoeden voor zaken als een (bouwkundige) miskoop, te hoge aankoopprijs, ontbrekende of voor jullie ongunstige bepalingen in het koopcontract, etc. Bovendien iemand waarbij de emoties, die een rol spelen bij een woning waar je op gevallen bent, niet meespelen in de onderhandelingen.
Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.
Klik hier voor meer informatie over bemiddeling bij aankoop.

2016: wat verandert er op het gebied van hypotheken?

huis en percentage

1. Minder lenen met Nationale Hypotheek Garantie vanaf 1 juli

Ook in 2016 wordt de kostengrens voor NHG verlaagd. Momenteel is de grens € 245.000, vanaf 1 juli zal dat € 225.000 zijn.  Als je dit jaar een woning wilt kopen of een hypotheek wilt oversluiten en daarbij gebruik wilt maken van Nationale Hypotheek Garantie, dan is het verstandig om de hypotheek voor 1 juli in orde te maken.

Wat kun je in 2016 lenen met NGH

Kostengrens NHG € 225.000 (was € 245.000)
Maximale koopsom € 212.264 (was € 231.132)
Maximale hypotheek, 102% van de koopsom € 216.509 (was € 235.755)

Belangrijk: de kostengrens is niet hetzelfde als de koopsom. De kostengrens die NHG hanteert, houdt rekening met een standaard opslag van 6% bijkomende kosten. Dat betekent dat je de kostengrens van € 245.000 niet als maximale koopsom voor je huis kunt zien.

Je nieuwe huis mag nu nog maximaal € 245.000 gedeeld door 1,06 = € 231.132 kosten om van NHG gebruik te kunnen maken. Per 1 juli zal dat € 212.264 zijn, ruim € 19.000 minder.

2. Bij het kopen van een woning heb je dit jaar meer spaargeld nodig

Omdat je vanaf 1 januari 2016 nog maximaal 102% van de koopsom van je woning mag lenen, heb je naast het afsluiten van een hypotheek ook wat spaargeld nodig voor het voldoen van de bijkomende kosten. In 2017 en 2018 wordt de het bedrag wat je als hypotheek mag afsluiten verder afgebouwd naar 101% en uiteindelijk 100% van de koopsom.

De bijkomende kosten (ook wel ‘kosten koper’ genoemd) zijn nagenoeg altijd hoger dan 2% van de koopsom. Alleen de overdrachtsbelasting is al 2%. Denk verder nog aan kosten voor hypotheekadvies en notaris (leverings- en hypotheekakte). Een deel van deze kosten komt dus voor eigen rekening.

VOORBEELD VAN DE KOSTEN BIJ EEN WONING MET KOOPPRIJS VAN € 300.000

  • koopsom € 300.000
  • 2% overdrachtsbelasting € 6.000
  • hypotheekadvies € 2.300
  • taxatie € 350
  • notaris € 800
  • Totale kosten € 309.450

HOEVEEL EIGEN GELD HEB JE NODIG NAAST JE HYPOTHEEK

  • 2015: max. financiering 103%, max. hypotheek € 309.000, eigen geld € 450
  • 2016: max. financiering 102%, max. hypotheek € 306.000, eigen geld € 3.450
  • 2017: max. financiering 101%, max. hypotheek € 303.000, eigen geld € 6.450
  • 2018: max. financiering 100%, max. hypotheek € 300.000, eigen geld € 9.450

3. Verlaging van de hypotheekrenteaftrek

Voor degenen met een bruto jaarinkomen van minimaal € 66.421 is de hypotheekrenteaftrek vanaf 1 januari 2016 weer iets verder verlaagd.

In de vierde schijf, waar een deel van je inkomen in valt als je minimaal het bovengenoemde bedrag verdient, betaal je 52% inkomensbelasting en had je tot nu toe ook recht op 52% hypotheekrenteaftrek. Vanaf 2014 is men begonnen met het afbouwen van dit percentage met een half procent per jaar,  tot we in 2041 nog maximaal 38% van de hypotheekrente kunnen aftrekken. Voor mensen met een hoog inkomen wordt de hypotheek dus steeds iets duurder. In 2016 heb je nog recht op 50,5% renteaftrek.

4. Een nieuwe berekening bij de combinatie studieschuld & hypotheek

Als je een studieschuld hebt, wordt deze meegerekend bij het vaststellen van de hoogte van de hypotheek die ze je kunnen verstrekken. Je moet natuurlijk zowel je studieschuld kunnen aflossen, als je hypotheeklasten kunnen dragen. De manier waarop je studieschuld wordt meegerekend, is echter flink veranderd.

Momenteel telt je oorspronkelijke studieschuld voor je hypotheek, ook al heb je ondertussen al een deel afgelost. Er is nu een motie aangenomen door de Tweede Kamer waardoor nu je huidige openstaande schuld wordt meegerekend in plaats van je oorspronkelijke studieschuld. Het is wachten op de goedkeuring van de Eerste Kamer, die waarschijnlijk dit jaar zal volgen.

5. Belastingvrij schenken ter besteding aan de eigen woning

Nu in 2016 is de relatie tussen schenker en ontvanger van belang. De gunstige schenkingsvoorwaarden gelden wanneer bij een schenking tussen ouder en kind. Hierbij mag een bedrag van maximaal € 53.016 belastingvrij geschonken worden ter besteding aan de eigen woning, waarbij een leeftijdseis geldt van minimaal 18 en maximaal 40 jaar.

Per 2017 wordt de vrijstelling op de schenkbelasting weer toegepast. Er mag dan opnieuw € 100.000 belastingvrij geschonken worden, met als voorwaarde dat dit bedrag besteed wordt aan:
– aankoop eigen woning
– verbetering eigen woning
– aflossing op de hypotheek
De relatie tussen schenker en gever is hierbij niet langer van belang, maar de leeftijdseis blijft bestaan (minimaal 18 en maximaal 40 jaar).

6. Wijzigingen in de hoogte van je te lenen bedrag

Zoals ieder jaar, zijn ook in 2016 de rekenmethodes omtrent de maximale hypotheek weer iets veranderd. De wijzigingen zijn dit jaar minimaal. Het zijn met name alleenstaanden die iets minder kunnen lenen. Een hypotheek op één inkomen geeft het volgende plaatje:

Maximale hypotheek voor een inkomen

Voor tweeverdieners verandert er meer. Per 2016 telt het inkomen van de minstverdienende partner voor een groter deel mee. Vanzelfsprekend heeft dat grotere gevolgen als de minstverdienende partner een relatief hoog inkomen heeft.

Bron: Wegwijs, financieel consumenten platform

Stroop in huis

stroop in huis

Geschreven door gastschrijfster  en eigenaresse van Cultuur Venster – Isabella Ramaekers

Welk biologisch stroopje zal ik eens kiezen, dacht ik zojuist in de winkel om de hoek. Agave, rijst of spelt. Hmm… lastig kiezen. En ineens zag ik dat ze alle drie al naar me toe dropen vanaf de bovenste plank via de vijf plankjes eronder tot op de grond. Alle artikelen op de route stonden onbeweegbaar vastgelijmd met een stroopsoort die al iets was ingedroogd. Even tegen de caissière zeggen, was mijn idee.

Ontmoedigd maar niet echt verrast nam ze het bericht aan. ,,Oh nee, heeft ze het alweer gedaan?”. Alweer gedaan? Dacht ik. En ik wachtte een mogelijke uitleg af maar vroeg nergens om.

In deze winkel grijpen ze al een tijdje naast de heterdaad van een vrouw die met opzet de hoogste honing- of andere stroopfles openzet, op z’n kop. Even later maakt ze melding van een kapotte fles en zo misleidt ze steeds een andere medewerker die meteen een sopje gaat halen, achter.

En áchter zit ‘m het venijn want op dat moment verzamelt de vrouw snel wat dure artikelen in haar tas. Die zien de kassa niet maar als gebaar van normaliteit rekent ze het goedkoopste potje honing af, met een stalen gezicht, al meerdere weken achter elkaar. Verbaasd hoor ik het aan en vraag me af hoe zoiets in iemands gedachten opkomt.

Hoe dan ook, onder andere deze stroopflessen worden door de actie van de vrouw onverkoopbaar gemaakt en de aanvankelijke droom die de winkelier moet hebben gehad wordt hierdoor zwaar om zeep geholpen.

Ik wentel nog in ongeloof, mijn lepel ook.

En de yoghurt met muesli, banaan, verse munt en agavestroop smaakt vandaag een beetje anders, of juist extra lekker? Even geen idee.

Meer informatie over Isabella Ramaekers en haar bedrijf:
www.cultuurvenster.nl

Trends in keukens

keukens

Geschreven door gastschrijfster  en eigenaresse van BMK Interieurs – Monique Kochanowski

Wat is er nu leuker dan een nieuw huis kopen en dan ook nog een nieuwe inrichting.

Een heel belangrijk deel onze tijd brengen wij door in de keuken om te ontbijten, lunchen, eten koken, taarten bakken, gezellig koffie drinken, huiswerk maken enz. De keuken wordt steeds meer het middelpunt van het huis.

Belangrijk is dat de keuken niet alleen functioneel maar ook mooi is, tegenwoordig is dat geen enkel probleem.

Op het gebied van keukens is zoveel moois op de markt.

In september worden in Duitsland de nieuwe modellen, nieuwe kleuren en nieuwste snufjes gepresenteerd tijdens de huisshows voor het komende jaar.

Een van de opvallende trends in de keukens voor 2016 is dat er lichte pastel tinten worden toegepast, veel wit tinten en licht hout, dit geeft een Scandinavische uitstraling.

Deze kleuren zijn in verschillende modellen mogelijk, zoals traditioneel met greepjes of greeploos, met gladde deuren of geprofileerde deuren, in kunststof of in lak. Voor iedere smaak is er een keuken te vinden.

Strakke horizontale belijning in fronten, grepen en apparatuur, zorgen voor een rustig beeld van de keuken.

Nog steeds worden veel kookeilanden toegepast, uiteraard moet de ruimte hiervoor wel groot genoeg zijn. Doorloopruimtes van minimaal 95 cm zijn prima, iets meer zou nog beter zijn.

Voor een goed advies en een keuken ontwerp op maat kunt u bij ons terecht.
Voor meer info kijk op onze website: www.bmk-interieurs.nl

Open huis

projekt

Geschreven door gastschrijfster  en eigenaresse van Cultuur Venster – Isabella Ramaekers 

Zelf ben ik de gelukkige eigenaar van een knusse stadswoning in het centrum van Bergen op Zoom. De inrichting laat zich niet onder een bepaalde stijl vallen maar ik voel me er fijn, anderen ook en dat doet me goed. Je zou het een renovatiewoning kunnen noemen.

En elke keer als ik wat geld gespaard heb kijkt de woning halsreikend uit naar een verfje, een kitspuit, een wasbak voor het toilet et cetera.

Helaas voor de woning verdwijnt elke euro die ik over heb direct in een sok om later besteed te worden aan een ontdekkingsreis, waar dan ook naar toe. Ondanks dat ik het pand best wil verkopen zal een open huis-dag dus nog even moeten wachten.

Mijn werk brengt me op heel veel bijzondere plaatsen. Als musicus zie je uiteenlopende kleedkamers die variëren van kleedkamers in een theater, bezemkasten, mega badkamers met bubbelbad, vooronders op een schip, privé slaapkamers in villa’s, opslagruimtes voor parfums tot aan stijlkamers in een kasteel. Omdat mijn werk net zo uiteenlopend is als die kleedkamers mag ik me met regelmaat educatief gastvrouw noemen in een écht paleis. Een werkplek waar ik alle schoolklassen mag ontvangen en waar ik in het begin net zo vaak verdwaalde als wegdroomde. Maar zoals je weet, kinderen hebben de gave om je weer op aarde te krijgen dus hupsakee, aan de slag.

Het is uniek te weten dat de eerste opdrachtgever voor de bouw van dit paleis, Jan van Glymes de Eerste, 500 jaar geleden op precies dezelfde plek zijn gasten ontving als ik nu doe. Hoe zou hij het gevonden hebben dat ik in zijn voormalig huis werk en al die kinderen ontvang? En hoe zou hij het vinden dat het nu een museum is met honderden kinderen per jaar als bezoeker die wellicht nog verre nazaten van hem zijn? Ten slotte had hij zo’n 52 bastaardkinderen die niet bij hem woonden.

Zijn erkende nazaten drukten per stijlperiode duidelijke stempels op alle aanbouwen, veranderingen en natuurlijk het interieur. Zou hij het eens geweest zijn met al die veranderingen en renovaties?

Iedereen die zijn of haar eerste eigen huis ooit heeft verkocht zal dat gevoel wellicht herkennen.

‘Ze zullen toch niet dat mooie keukenblok gaan veranderen?’

‘Wat als ze ‘onze’ nieuwe tuin gaan betegelen, net nu het helemaal is begroeid?

De ideeën die je liever niet opvangt als mensen je huis komen bezichtigen en ze hardop de opties doornemen. Ik zeg, bak je appeltaart, ga meteen op pad en vergaap je aan de taart als iedereen weer weg is.

In het paleis waar ik over sprak werken rond de dertig mensen die het huishouden bestieren, al zijn er al een tijd geen vaste bewoners meer. Toch wordt het in de loop van de tijd een beetje je tweede huis.

Je leert er vooral ook aan wennen dat het dinsdag tot en met zondag altijd open huis is. En iedereen die nieuwsgierig is of in de prachtige tuin zijn boterhammetjes wilt eten, mag gewoon binnen.

De benedenverdieping van Het Markiezenhof is 6 dagen per week gratis toegankelijk, tot ergens in november. Iedereen over de vloer, met of zonder appeltaart.

Wilt u naar aanleiding van dit artikel meer informatie:
www.cultuurvenster.nl

(foto: project De Paleismasjien)

De eerste indruk

auto wassen

Hoe belangrijk is een eerste indruk

Ik heb dagelijks te maken met eerste indrukken en hoe belangrijk ze zijn in mijn vak als makelaar. Zo moet ik vandaag bijvoorbeeld weer op gesprek voor een mogelijk nieuwe opdracht. Ik ken de potentiële opdrachtgevers nog niet en zij mij niet. Dus hoe ik overkom op hen, zal medebepalend zijn voor hun beslissing mij de opdracht tot verkoop van hun woning te gunnen.

Dit betekent dat ik er zelf verzorgd uit moet zien, op tijd moet zijn, mijn huiswerk gedaan moet hebben èn het bij me moet hebben. Maar ook mijn auto moet er natuurlijk niet uitzien of ik hele dagen door de polder cross…..wat ik feitelijk wel doe, als makelaar in het platteland èn wat duidelijk te zien is in de tijd van bieten- en aardappeloogst! Het halve land hangt zo’n beetje dagelijks aan mijn auto…géén gezicht. Dus dat betekent, met het oog op de juiste voorbereiding, dat de auto gewassen dient te worden.

Eén tip…doe dat dan niet vijf minuten voor je vertrek, want een ongelukje ligt in een klein hoekje kan ik je vertellen…het kán bijvoorbeeld gebeuren dat de borstel besloten heeft een eigen leven te leiden en de slang te verlaten….ik hoef je niet te vertellen dat het resultaat is, dat je auto wellicht schoon is, maar dat je er vervolgens zelf uitziet als een verzopen kat…

Voorbereiding bij verkoop van je woning

De juiste voorbereiding is ook erg belangrijk wanneer je beslist je woning in de verkoop te zetten. De eerste indruk is bepalend voor het verdere verloop van het verkooptraject, onderschat dat zeker niet. Vraag dan ook aan de makelaar, wat je zelf nog kunt doen in en rondom het huis om de verkoop te bevorderen. Laat je niet teveel leiden door het niet willen uitgeven van geld, een (kleine) investering kan zeker resulteren in een beter resultaat! Het hoeft niet altijd een investering in geld te zijn, maar dat kan ook bestaan uit het inzetten van je eigen tijd en energie.

Belangrijk is, dat huis en tuin er schoon, fris en goed verzorgd uitzien. Daarmee win je de harten van kijkers. Het laat ze zien dat je er met veel plezier hebt gewoond en sterkt ze in het geloof dat dat ook voor hen weggelegd kan zijn.

Daarnaast moet de ruimte van het huis zoveel mogelijk tot zijn recht komen. Dit betekent voor iedereen….opruimen! Alles wat de aandacht van kijkers af kan leiden van het huis en de ruimte is teveel. Bekijk je huis eens vanuit het standpunt van de koper. Hoe zou je zelf door een huis willen lopen? Wat wil je zelf wel en niet zien als je op zoek gaat naar een nieuwe woning?

Bedenk één ding. Op het moment dat je je huis in de verkoop zet, is het niet meer alleen je eigen huis. Je stelt het open voor publiek, voor mogelijke kopers en het is belangrijk je daaraan aan te passen om je kans op verkoop te vergroten. Het gaat er niet alleen meer om dat jij je huis en alles er in mooi vindt, het gaat er om dat je met je huis kunt voldoen aan de gemiddelde wens van een mogelijke koper.

Denk nu niet….ze kijken er maar doorheen. Dat werkt niet in een markt met een overvloedig aanbod en in een tijd waarin iedereen het druk heeft en zo min mogelijk aan een huis wil hoeven doen.

Verplaats jezelf in je koper, dan geef je jezelf de beste kans op een goed resultaat. Een eerste indruk kun je nooit meer over doen.

Hulp bij opruimen en organiseren

Is er een situatie ontstaan, waarbij je e.e.a. niet meer kunt overzien of zelf niet voldoende tijd hebt om aan de slag te gaan met opruimen? Of verkeer je in een situatie waarbij je bijvoorbeeld bij overlijden van familieleden of vrienden verantwoordelijk bent voor de verkoop van een woning? Ook dan kan het heel fijn zijn om professionele hulp in te schakelen om de woning verkoopklaar te krijgen.

Ik kan je zeker aanbevelen om in zulke situaties contact op te nemen met Marion Bauer van De OpruimPraktijk. Zij is de juiste persoon om je hierbij te helpen!

Klik hier voor meer informatie over De OpruimPraktijk.

Heb ik recht op kinderalimentatie?

IMG_7411web

Geschreven door gastschrijfster en advocate van De Familiepraktijk Goes – Ilona Anthonise

Het is maandagochtend, 10.15 uur. Anne komt mijn kantoor binnenlopen. Ze is duidelijk zenuwachtig. Ik geef haar een hand en we gaan in de spreekkamer zitten. Daar vertelt ze me dat ze alleenstaande moeder is met 2 kinderen, Fleur en Fiene. Het gaat sinds de echtscheiding eigenlijk best goed met de kinderen. Zij zelf is meer gaan werken om de meiden wat meer te kunnen geven. Pubers, hè. Die willen toch graag wat extra kleding en met hun vrienden meedoen. Nee, merkkleding dat wordt het niet en dat weten de meiden ook. Zoveel verdient ze nu ook weer niet, maar net als de drie musketiers redden ze het samen wel.

Eind vorig jaar, begin van dit jaar had haar ex, Fred,  een alimentatieprocedure aangespannen. Hij vond dat hij te veel betaalde. Ze was het er niet mee eens, maar haar toenmalige advocaat vertelde dat door de nieuwe regels zij geen recht meer had op kinderalimentatie. Zij kreeg via het kindgebonden budget een veel hoger bedrag sinds 1 januari en daar moest ze het maar mee doen volgens de rechters.

Ja, ze had wel gezien dat ze meer kreeg in de maand. Maar daar kon ze toch niet alle kosten van voldoen? Dat was bij lange na niet genoeg om alles te betalen. En vreemd vond ze het ook. In haar portemonnee merkte ze het tenslotte ook niet. Dat hogere kindgebonden budget was tenslotte een sigaar uit eigen doos. Voorheen zat dit toch in zo’n heffingskorting en nu was dat ineens bedoeld voor de kinderen en that’s it?

Ik knik begrijpend. Het was ook inderdaad niet uit te leggen en het voelde bij heel veel mensen, waaronder ook advocaten en rechters, niet goed. Vandaar ook de vraag aan de Hoge Raad of deze uitgangspunten nu wel klopte.

Anne kijkt me onzeker aan, het was toch een zwaar jaar geweest zonder dat extraatje in de maand als bijdrage voor de meiden. Dan komt ze bij de vraag waarom ze is binnengestapt. Ze had gehoord dat de Hoge Raad een uitspraak had gedaan. Dit was toch in haar voordeel? Dat had ze op het nieuws gehoord. Nu had ze toch wel recht op kinderalimentatie? Ik kan dit haar bevestigen. Door de uitspraak van de Hoge Raad van vorige week zullen er heel veel herberekeningen moeten volgen. Ook de berekeningen van voor 1 januari 2015 blijken van verkeerde uitgangspunten te zijn uitgegaan.

We bespreken hoe we de zaak gaan aanpakken. Anne meent dat haar ex niet moeilijk zal doen bij een door haar gevraagde herberekening. Zij heeft toch ook niet moeilijk gedaan de vorige keer? We besluiten via een brief te polsen hoe Fred erover denkt.

Wanneer Anne mijn kantoor uitloopt kijk ik haar peinzend na. Hoeveel herberekeningen zullen er volgen?

Wilt u naar aanleiding van dit artikel meer informatie:
www.defamiliepraktijkgoes.nl