Alvast maar aan het werk

0014 vijver

Ook al weet je het nog niet helemaal zeker, ga je nu wel of niet verhuizen, het is verstandig om in ieder geval vast aan de slag te gaan met zaken die al veel te lang zijn blijven liggen en die tóch gedaan moeten worden als de kogel door de kerk is en het bord in de tuin gaat.

Tuin. Dat is het eerste waar wíj dan beginnen. Want ik weet niet of je het herkent, maar daar bevindt zich nog wel eens wat verborgen (en achterstallig) onderhoud. Meestal doe je stukjes die het meest in het oog springen, maar als je dan wat verder kijkt, staat er toch wel behoorlijk wat onkruid. Ok, ook dat is groen, maar het hoort er niet! Dus we zijn al dagen in de weer, iedere avond proberen we er een uurtje (of iets langer) aan te besteden en dan zie je het opknappen, met de minuut. En dat is dan wel weer erg leuk. Ineens zie je weer wat je hebt, wat een ruimte, wat een kleur en hoeveel zou je er nog wel niet mee kunnen doen. Maar dat laatste is dan zeer waarschijnlijk voor nieuwe bewoners.

Ook de hond helpt een handje mee. Wij schoffelen en harken en leggen het verzamelde onkruid op een hoop. Doerak duikt er midden in, haalt er uit waar hij wat mee kan en verspreidt dat enthousiast over het gras. Ach ja, zo blijf je lekker bezig. Gelukkig is het weer goed en de temperatuur aangenaam, dus dan is het ook zeker niet vervelend om lekker buiten bezig te zijn.

De eerste stappen zijn gezet! Wat is het volgende?